Aantal voorlichtingen: 29
- Assistent business services niveau 2
- Assistenten in de gezondheidszorg
- Bloem, Groen en Styling
- Bouw
- Brede opleiding dienstverlening zorg, sport of fac..
- Business school
- Cios
- Commercile opleidingen
- Dier en dierenwelzijn
- Elektro- en installatietechniek
- Havo
- Hout- en Meubileringscollege(HMC) Algemene voorlic..
- ICT
- International manager hospitality
- Junior consultant Duurzaamheid
- Laboratorium
- Maatschappelijke Zorg, Verpleging en Verzorging
- Metaaltechniek
- Motorvoertuigentechniek
- Mytec
- Pedagogisch werk en Onderwijsassistent
- Politie
- Procestechniek
- Sport en bewegen
- Technicus engineering
- Testvoorlichting
- Toerisme en recreatie
- Transport en logistiek
- Uiterlijke verzorging
Assistent business services niveau 2
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam.
Assistent business services niveau 2
Werken in de administratieve dienstverlening betekent veel meer dan alleen administratie verwerken. Als assistent business services zorg je ervoor dat de andere medewerkers hun werk probleemloos kunnen doen. Ook ben jij vaak de eerste persoon die bezoekers en klanten spreken of zien. Je vindt het leuk om mensen vriendelijk te woord te staan en ze te helpen. In deze opleiding leer je daarom ook helder te communiceren met mensen binnen en buiten het bedrijf. Daarnaast voer je licht administratief werk uit zoals facturen inboeken, de post verzorgen, vakantiedagen bijhouden en de telefooncentrale bedienen.
Hoe ziet de 1-jarige opleiding Assistent business services eruit?
Tijdens de opleiding tot assistent business services leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan het werk te gaan of verder te studeren. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet werkervaring op tijdens je stage (BOL).
Tijdens de opleiding leer je:
- de telefoon bedienen en de e-mail en de agenda beheren;
- bezoekers ontvangen;
- reserveringen verwerken;
- inkomende en uitgaande post verzorgen;
- administratieve gegevens invoeren;
- zakelijke teksten zoals brieven en e-mails schrijven en controleren.
Assistenten in de gezondheidszorg
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam en Alkmaar.
Werken als assistent in de gezondheidszorg
Als assistent in de gezondheidszorg ben je ondersteunend aan de huisarts, tandarts of apotheker. Je bent vaak het eerste aanspreekpunt van cliënten en de tussenschakel met de specialist. Je vindt het leuk om met mensen om te gaan, als assistent heb je namelijk met veel verschillende mensen te maken. Je werkt nauwkeurig en hebt verantwoordelijkheidsgevoel.
Apothekersassistent
Als apothekersassistent verzorg je de uitgifte van medicijnen, zet je deze klaar, geef je voorlichting en advies. Je overlegt met artsen, doktersassistenten, thuiszorg en ziekenhuismedewerkers.
Doktersassistent
Als doktersassistent ben je de schakel tussen de cliënt en de huisarts. Je maakt afspraken voor het doktersspreekuur, assisteert de huisarts bij behandelingen en voert eenvoudige medische handelingen uit.
Tandartsassistent
Als tandartsassistent beheer je de agenda van de tandarts, leg je instrumenten klaar, assisteer je bij de behandeling, voer je bepaalde tandheelkundige behandelingen uit en maak je röntgenfoto's en afdrukken van het gebit.
Open dag Assistenten in de gezondheidszorg
Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het TallandCollege.
Bloem, Groen en Styling
Aangeboden door: Vonk te Alkmaar.
De opleiding Bloem, Groen & Styling is een brede opleiding voor creatieve mensen die hun passie voor groen willen combineren met binnen de veelzijdige wereld van styling en vormgeving.
Ben je creatief en niet bang om “groene” vingers te krijgen? Heb jij een voorliefde voor het maken van bloemwerk, het stylen van ruimtes en het inrichten van een interieur? Hou jij ervan om met bloemen en planten de wereld een beetje mooier te maken? En wil je dit professioneel uitbouwen en van decoratie en vormgeving met groen je beroep maken? Dan is dit de opleiding die je zoekt!
https://www.vonknh.nl/mbo/opleidingen/bloem-groen-styling
Bouw
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam, Heerhugowaard en Hoorn.
Werken in de bouw is iets om trots op te zijn. Jouw werk als bouwvakker wordt gewaardeerd door de samenleving en er wordt jarenlang gebruik van gemaakt. Nieuwbouw, renovatie, onderhoud en restauratie, in de bouw zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Wie dus kiest voor een baan in de bouw is verzekerd van afwisselend werk, met vele uitdagingen, loopbaanmogelijkheden en een goed salaris. Wil je bezig zijn met techniek, heb je een goede lichamelijke conditie en wil je je creativiteit gebruiken? Volg dan een van onze opleidingen in de bouw. Je kunt je ontwikkelen van beginnend vakman tot zelfstandig ondernemer.
Bouwopleidingen: wat leer je nou precies?
Het Talland College biedt verschillende soorten BBL en BOL bouw opleidingen aan. Zo kun je kiezen uit de opleiding timmerman, metselaar en meer! Wij verwachten dat je al een beetje handig bent en technisch bent ingesteld. Je leert samenwerken, want in de bouw werk je meestal samen in een ploeg. Je houdt van aanpakken en hebt een no-nonsense mentaliteit. Het hebben van hoogtevrees is niet ideaal wanneer je een bouwopleiding wilt volgen, voor sommige beroepen ben je namelijk regelmatig aan het werk op hoge steigers. Verder is het ook erg belangrijk dat je professioneel en zorgvuldig met gereedschappen en machines te werk gaat.
Brede opleiding dienstverlening zorg, sport of facilitair, niveau 2
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Purmerend en Zaandam.
Brede opleiding dienstverlening zorg, sport of facilitair, niveau 2
Vind jij het leuk om andere mensen te helpen en hou je van afwisseling in je werk? Dan zit je goed bij Dienstverlening! Of het nou gaat om het helpen van een cliënt bij het aankleden, samen met een cliënt een spelletje doen of een wandeling maken, een vergaderruimte klaarzetten, bestellingen opnemen voor de lunch, materialen klaarzetten voor een sportevenement of assisteren bij een animatieactiviteit op een camping; jij bent van alle markten thuis.
Dit ga je leren tijdens de opleiding dienstverlening mbo
In het eerste half jaar is de leerstof voor alle opleidingen binnen de dienstverlenende sector hetzelfde. Tijdens dit eerste half jaar leer je onder meer gastvrij, servicegericht en veilig werken. Je vindt het leuk om met mensen te werken en bent altijd bereid iets voor een ander te doen. Je hebt oog voor wat er moet gebeuren en neemt zelf initiatief wanneer dat nodig is. Je leert plannen en voorbereiden/regelen van bijvoorbeeld evenementen of een sportdag. Herken je jezelf in deze eigenschappen en heb je een vmbo-diploma basis? Kies dan voor de brede opleiding Dienstverlening!
Basisjaar
Het eerste half jaar van je opleiding is voor alle opleidingen hetzelfde. Je wordt al wel geplaatst in de opleiding van jouw keuze. In de eerste periode is veel werkveldoriëntatie opgenomen. Als dienstverlener ben je breed inzetbaar en kun je te maken krijgen met uiteenlopende doelgroepen: jonge kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Tijdens werkveldoriëntatie leer je wat er allemaal bij komt kijken om met deze doelgroepen te werken. De werkveldoriëntatie levert je een stageplek op, waar je in de tweede periode twee dagen per week stage loopt. Naast de stage krijg je op school vakleer die hoort bij het werkgebied van de dienstverlener en kies je elke periode een vak naar keuze.
Uitstroomprofiel
Tijdens periode 2 leg je met je loopbaancoach vast welk uitstroomprofiel je hebt gekozen en hoe je verder je tweede jaar ingaat. Je kan kiezen uit de volgende uitstroomprofielen:
Opleidingen
Naam opleidingNiveauLeerweg
Helpende zorg en welzijn2 BOL/BBL
Business school
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam.
Business school
De professional van de toekomst komt naar de Business school van het Talland College
Op de Business school word je in het eerste half jaar klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Je volgt modules van verschillende economische opleidingen: je leert contact houden met klanten (telefoon, in het echt of via social media), je doet financiële en administratieve kennis op, je ontdekt meer over wet- en regelgeving en je leert hoe je diensten en producten onder aandacht kan brengen van klanten.
Daarom Business school
De Business school geeft je de mogelijkheid om verschillende richtingen te proberen voordat je een keuze maakt. Je maakt kennis met verschillende beroepen, om een goed beeld te krijgen van het werkveld. Je leert welke afdelingen er zijn binnen een bedrijf en hoe deze afdelingen samen werken. Zo wordt je optimaal voorbereid op de stage. Mocht je eerste keuze toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je samen met je loopbaancoach kijken welke opleiding beter bij je past. Na het eerste half jaar volg je de vakken van de opleiding die je hebt gekozen.
Hoe leer je op de Business school?
Je krijgt bij de Business school nieuwe vormen van onderwijs. Zo werk je bij het vak beroepsoriëntatie samen met studenten van andere opleidingen van de Business school in een projectgroep. Jullie zorgen voor de opening van een fictief bedrijf, de sportketen ‘Sport-up’. Elke week vervullen jullie andere rollen: de ene week ben je verkoper, de andere week ben je verantwoordelijk voor de PR of houd je je bezig met de financiën. Samen maken jullie van Sport-up een succes! Hiervoor gebruiken jullie het online onderwijsmateriaal, gaan jullie op bezoek bij de locatie of krijgen gastlessen.
Ontwikkel je skills
Met alles wat je leert in de projecten en de lessen ga je met je loopbaancoach aan de slag. Je onderzoekt je talenten en ontdekt wat jij nodig hebt om je doelen en dromen te verwezenlijken. Je helpt elkaar en ontwikkelt je eigen vaardigheden. Met je loopbaancoach bekijk je ook welke Business school richting het beste bij je past. Dit is de opleiding waarvan jij je diploma gaat halen. En zit je bij ons op school, en ook later in je werk, helemaal op je plek.
Aanmelden Business school
Je schrijft je in voor de opleiding van je voorkeur. Mocht je er tijdens het eerste half jaar achterkomen dat je over wilt stappen naar een andere opleiding van de Business school, dan is dat zo geregeld.
Vind je het lastig om te kiezen voor welke Business School opleiding je je wilt aanmelden? Onze studieloopbaanadviseurs helpen je graag verder
Opleidingen
Marketing & communication specialist 4 BOL
Business Administration & Control Specialist 4 BOL
Legal, Insurance & HR Services Specialist 4 BOL
Cios
Aangeboden door: Nova College te Haarlem Hoofddorp.
Wat jij leuk vindt is anderen in beweging krijgen. Dat doe je bijvoorbeeld bij een sportschool, een buitensportbedrijf, een gemeente, in de (jeugd)hulpverlening, bij defensie of in het onderwijs. Je kunt deskundig les- en leidinggeven aan iedereen die voor zijn plezier of gezondheid gaat sporten: van jong tot oud, van gezond tot mensen met een beperking. Ligt jouw hart bij sport en bewegen, kies dan voor een van deze opleidingen.
https://www.novacollege.nl/opleidingen/alle-richtingen/cios/
Commercile opleidingen
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Purmerend en Heerhugowaard.
Commerciële opleidingen
In de wereld van Commercie en Ondernemen leer je alles over klantcontact en ontdek je hoe leuk handelen en overtuigen kunnen zijn. Of dat nu in een winkel is of in je eigen bedrijf. Ontdek hoe je klanten tevreden kunt tellen en hoe je van elke kans een succes maakt
Wil je leren hoe je een website of webshop beheert en online marketingcampagnes opzet? Bij de opleiding E-commerce specialist ontwikkel je vaardigheden in zoekmachine-optimalisatie, adverteren via social media en Google. Ook leer je pakkende teksten te schrijven. Je leert hoe je klanten aantrekt en hun online koopgedrag analyseert.
Nieuwe klanten werven, verkopen en zorgen voor een hogere omzet, spreekt jou dat aan? Bij de opleiding Junior accountmanager leer je hoe je onderzoek doet naar de klant, het product en de markt. Je leert verkoopgesprekken voeren, onderhandelen over prijs en voorwaarden en offertes opstellen. Ook ontwikkel je vaardigheden in relatiebeheer, bedrijfsadministratie en -economie.
Houd je van persoonlijk contact? En lijkt het je leuk om een verkooptalent te worden? Bij de opleiding Commercieel Medewerker leer je hoe je producten en diensten aan klanten verkoopt. Je leert marktonderzoek doen, offertes opstellen en klantrelaties opbouwen. Ook leer je onderhandelen over prijzen en de administratieve afhandeling van verkopen.
Na je opleiding kun je aan de slag bij verschillende bedrijven, waar je deel uitmaakt van een team dat producten en diensten verkoopt en klanten adviseert.
Dier en dierenwelzijn
Aangeboden door: Vonk te Alkmaar.
Ben jij gek op dieren? En wil je graag meer leren over de verzorging en het welzijn ervan? Droom je van een baan als dierenartsassistent of zijn paarden je grote hobby en wil je daar je beroep van maken? Bij ons kun je alle kanten op.
Opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair
De gezondheidszorg van dieren is heel belangrijk. Voor zowel productiedieren als gezelschapsdieren. De dierenartsassistent paraveterinair is onmisbaar in een praktijk. Alles komt daar samen. De spil van een dierartspraktijk ben jij.
Opleiding Dierverzorging
Deze opleiding is jouw kans om over dieren te leren. Bijvoorbeeld hoe je verschillende diersoorten moet verzorgen. Maar ook welke voeding ze nodig hebben en waarom hygiëne zo belangrijk is. Natuurlijk is ook het contact met klanten belangrijk. Jij weet straks precies hoe je goed advies kunt geven. En hoe je de kosten voor voer en verzorging berekent.
Opleiding Paardenhouderij
Je leert alles over het werken met paarden. Over de gezondheid en de verzorging. Maar ook over voeding en welzijn. Dat niet alleen, je leert ook over management. Wat komt er kijken bij het runnen van een bedrijf. En hoe houd je je klanten tevreden. Alle aspecten komen aan bod, zodat jij straks perfect bent voorbereid op de arbeidsmarkt.
https://www.vonknh.nl/mbo/dier-en-dierenwelzijn
Elektro- en installatietechniek
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam, Heerhugowaard en Hoorn.
Werken in de elektrotechniek
Elektriciteit is niet weg te denken uit het dagelijks leven. Zonder elektriciteit geen licht, geen televisie, geen pc. Haperende verkeerslichten zorgen voor chaos op straat. Treinen die niet meer rijden vanwege een seinstoring, bruggen die niet meer open of dicht willen: het openbare leven zou stil komen te staan. Bedrijven hebben elektriciteit nodig om te kunnen produceren, ziekenhuizen beschikken over noodaggregaten voor het geval de stroom uitvalt. Als elektrotechnicus zorg je ervoor het goed en veilig aanleggen, onderhouden en beheren van al die kleine, grote en soms ingewikkelde elektrotechnische installaties.
Wat leer je als elektricien?
In de sector elektrotechniek kun je alle kanten op, je kunt kiezen voor een BBL of BOL opleiding op niveau 2, 3 en 4. Ook als je al een paar jaar ervaring hebt in de elektrotechniek zijn er volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Als student wil je alle kneepjes van het vak leren met de bijbehorende theorie. Tijdens je opleiding leer je stap voor stap hoe je elektronische installaties moet aanleggen, onderhouden en testen. Je leert werken met tekeningen en voorschriften en weet storingen te achterhalen. Je werkt zorgvuldig en houdt rekening met je eigen veiligheid en die van anderen. Als elektricien zijn er veel doorgroeimogelijkheden beschikbaar!
Opleidingen Installatietechniek BBL
Installatietechniek kom je overal tegen, maar is niet altijd zichtbaar. Totdat er iets misgaat. Een dak dat lekt, de verwarming die het niet doet, een lekkende waterleiding. Dan moet de servicemonteur komen om het probleem op te sporen en zo snel mogelijk te verhelpen, voordat er al te grote schade ontstaat. De installatie monteur installeert ook cv’s, legt leidingen aan en zorgt voor de gas- en wateraansluitingen. Afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt, doe je dat bij mensen thuis, maar ook in kantoorpanden of bij nieuwbouwprojecten. Veiligheid is daarbij heel belangrijk. Het is praktisch werk en veelzijdig. Je kunt jezelf als installateur verder ontwikkelen, in bijvoorbeeld dakbedekking of klimaatbeheersing.
Wat leer je in de installatietechniek?
Als installateur werk je graag aan praktische klussen. Je leert zelfstandig, nauwkeurig en veilig werken en denkt logisch na. Tijdens de opleiding leer je verschillende installatietechnieken. Denk aan het leggen, instellen, afstellen en onderhouden van bijvoorbeeld rioleringen, waterinstallaties, ventilatiesystemen en centrale verwarmingen. Omdat je als installateur met verschillende klanten te maken hebt, is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan. Spreekt dit je aan? Dan is een opleiding in de installatietechniek echt iets voor jou!
Open dagen:
Heb je interesse in één van deze opleidingen en wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Talland College.
Havo
Aangeboden door: Bertrand Russell College te Krommenie.
Havo op één van de OVO-scholen
De havo bereidt leerlingen voor op een studie in het hoger beroepsonderwijs (hbo). De volgende vakken zijn landelijk verplicht op de havo: Nederlands, Engelse, rekenen, maatschappijleer, culturele en kunstzinnige vorming (CKV) en lichamelijke opvoeding.
Je volgt onderwijs op de havo in een van de volgende vier profielen: natuur en techniek (N&T) natuur en gezondheid (N&G), economie en maatschappij (E&M) of cultuur en maatschappij (C&M).
Per profiel zijn er, naast de vaste vakken die hierboven zijn genoemd, 2 of 3 verplichte vakken:
Natuur en techniek: wiskunde B; natuurkunde; scheikunde.
Natuur en gezondheid: wiskunde A; biologie; scheikunde.
Economie en maatschappij; wiskunde A; economie; geschiedenis.
Cultuur en maatschappij: geschiedenis; een moderne vreemde taal.
Elke school vult daarnaast de profielen verder zelf in met een profielkeuzevak en een vak in het vrije deel. Op de OVO-scholen worden er dus per profiel verschillende vakken aangeboden. Kijk daarvoor op de website van je school naar keuze.
Via https://www.studiekeuze123.nl/opleidingen (een website van de overheid over hoger onderwijs) kun je alvast zien welke opleidingen je allemaal kunt volgen wanneer je een havodiploma op zak hebt.
https://www.bertrand.nl
Hout- en Meubileringscollege(HMC) Algemene voorlichting
Aangeboden door: Hout en Meubileringscollege Mbo te Amsterdam.
Bij het Hout- en Meubileringscollege(HMC) ga je met je creativiteit aan de slag. Zowel in je denken als doen. Als je van ontwerpen houdt en graag met je handen werkt, zit je bij het HMC goed. Je krijgt de perfecte mbo-opleiding op dit gebied! Ze leiden op in de richtingen meubel, interieur, techniek en design. Na de opleiding ga jij het maken in de creatieve branche!
www.hmcollege.nl
ICT
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam, Purmerend, Hoorn en Alkmaar.
ICT opleidingen mbo
Als ICT’er ben je bezig met het beheren van systemen, netwerken, databases en applicaties. De ICT is een relatief jonge, dynamische branche. In vrijwel ieder bedrijf vind je een computernetwerk en veel bedrijven hebben een eigen ICT-afdeling. Het installeren van hard- en software, bedenken van oplossingen en procedures en het oplossen van systeemfouten, het hoort er allemaal bij. Als ICT’er is het belangrijk dat je up-to-date bent van de laatste systeemupdates en modellen. Je kunt in deze branche alle kanten op!
Wat leer je tijdens een ICT mbo opleiding?
Tijdens je opleiding leer je PC’s en netwerken onderhouden en beheren. Daarnaast leer je storingen verhelpen en ga je bezig met het installeren van soft- en hardware. Je hebt interesse in computerprogramma’s of in het ontwikkelen van software. Je ontwikkelt een beter technisch inzicht, verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Onder druk kun je goed werk afleveren en met veranderingen omgaan. Ook vind je het leuk om jezelf te blijven scholen in nieuwe toepassingen en ontwikkelingen. Dat is net wat een ICT mbo-opleiding zo leuk en uitdagend maakt!
International manager hospitality
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Purmerend.
INTERNATIONAL MANAGER HOSPITALITY, FOOD AND BEVERAGES
Lijkt het je leuk om voor een organisatie plannen op te stellen, verantwoordelijk te zijn voor de werkzaamheden en (mede) het beleid te bepalen? Dan is de mbo-opleiding International Manager Hospitality, Food and Beverages (IMHFB) wat voor jou!
Als international manager hospitality, food and beverages werk je als manager in internationale hotels in zowel het binnen- als buitenland. Je bent betrokken bij de operationele leiding en bedrijfsvoering. Ook zorg je ervoor dat alle wettelijke regels en voorschriften in acht worden genomen.
Goed om te weten: de opleiding is internationaal georiënteerd. Dit betekent dat je tijdens je praktijklessen de vaardigheden in het Engels leert. Je loopt in Nederland stage in internationale hotels, maar in het derde jaar krijg je de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland, gedurende 15 weken. Je leert om als manager in een internationaal horecabedrijf te werken. Ook krijg je les in vakken als horecakennis, marketing, human resources, organisatie van events, leidinggeven, ondernemen en duurzaamheid.
Junior consultant Duurzaamheid
Aangeboden door: Nova College te Beverwijk.
Steeds meer bedrijven en particulieren stappen over op duurzame energie, het verlagen van het energieverbruik en de -kosten. Daar is advies voor nodig op technisch en commercieel gebied: technische tekeningen, begrotingen en een projectplanning.
https://www.novacollege.nl/opleidingen/alle-richtingen/duurzaamheid/
Laboratorium
Aangeboden door: Nova College te Beverwijk.
Houd je van experimenteren en onderzoeken? Ben je gefascineerd door onderwerpen als alcohol, bloed, doping, cosmetica, DNA, bacteriën of medicijnen? In ons professionele laboratorium ontdek je wat laboratoriumtechniek jou als ambitieuze onderzoeker te bieden heeft. Later kun je gaan werken in een laboratorium van een onderzoeksinstituut, bedrijf of ziekenhuis.
https://www.novacollege.nl/opleidingen/alle-richtingen/lab/
Maatschappelijke Zorg, Verpleging en Verzorging
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Purmerend, Hoorn en Alkmaar.
Opleiding verpleging en verzorging
In deze branche geef je om mensen en hun gezondheid. Van jongeren met een beperking tot ouderen met een hulpbehoefte. Veel mensen hebben de hulp van een ander nodig. Werken in de zorg is heel erg afwisselend, geen enkele dag is hetzelfde. Het is belangrijk dat je altijd klaar staat voor deze mensen en ervoor zorgt dat zij op jou kunnen rekenen. Het werkveld in deze sector is erg breed, je kunt namelijk aan de slag in ziekenhuizen, verpleeg- of verzorgingshuis, in de thuiszorg, kraamzorg, geestelijke gezondheidszorg of gehandicaptenzorg.
Mbo verpleegkundige
Als mbo verpleegkundige leer je om zorg te dragen voor mensen die ziek zijn. Je zet je volledig in om iemand weer zelfstandig te maken. Na het volgen van de opleiding, bestaan de werkzaamheden bijvoorbeeld uit: bloeddruk meten en medicijnen toedienen. Het is daarnaast belangrijk dat je goed communiceert en samenwerkt met anderen.
Verzorgende IG
Als verzorgende IG leer je om hulp en ondersteuning te bieden aan mensen die dit (deels) niet zelf kunnen doen. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit: huishoudelijke taken of het begeleiden bij huishoudelijke taken en het verlenen van lichamelijke zorg.
Helpende zorg en welzijn
Als helpende zorg en welzijn ben je actief en afwisselend bezig. Je leert om mensen te helpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Je ondersteunt bij het huishouden, persoonlijke verzorging en doet activiteiten met jouw cliënten.
Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP)
De opleiding gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie is een extra opleiding om je te specialiseren in zorg voor mensen met een beperking van de geestelijke vermogens. Je werkt in directe zorg van de cliënt en hebt een adviserende rol naar collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers.
Maatschappelijke zorg
Met de opleidingen in de sector maatschappelijke zorg, kan je veel kanten op. De mensen met wie je te maken hebt zijn van alle leeftijden. Je begeleidt en ondersteunt ze op het gebied van persoonlijke verzorging, wonen en huishouden, werk, scholing en vrije tijd. Je bedenkt en organiseert activiteiten zodat zij zich blijven ontwikkelen op kennis en sociaal gebied. In de gehandicaptenzorg voer je daarnaast ook verpleegtechnische handelingen uit.
Wat leer je tijdens de opleiding maatschappelijke zorg niveau 3 & 4?
Tijdens de opleiding maatschappelijke zorg ben je intensief bezig met mensen en heb je een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Je leert jezelf verplaatsen in de situatie en belevingswereld van een ander, zo begrijp je iemand beter en kun je ook beter helpen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het leren plannen en organiseren, samenwerken, overleggen en communiceren. Ben jij zorgzaam, flexibel en geduldig, en werk je graag met mensen? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!
Metaaltechniek
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam, Hoorn, Purmerend.
Mbo-opleiding Metaaltechniek
Heb je affiniteit met computers en techniek? Dan in de metaalindustrie een omgeving waarin je jezelf kunt ontplooien tot een vakman.
Een wereld zonder metaal is niet meer voor te stellen. Van schepen, pijpleidingen, bruggen, simpele gebruiksvoorwerpen, heftrucks en auto’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of er komt metaal aan te pas. Metaal wordt op allerlei manieren bewerkt. Iets maken van staal en aan het eind van de dag kunnen zeggen: dit heb ik gemaakt. Wat is er nou mooier dan dat? Je werkt niet alleen met je handen, maar ook met je hoofd. Je bedient bijvoorbeeld machines die steeds vaker computergestuurd zijn. Werken in de metaal is al lang niet meer dat vieze en zware werk van vroeger. Het is een veelzijdig vak met goede carrièremogelijkheden.
Wat leer je in de metaaltechniek?
Er zijn veel verschillende kanten die je op kunt gaan binnen deze sector, zo leer je als constructiewerker onder andere boren, lassen, monteren en afbramen wat voornamelijk is gericht op metaal bewerking. Hou je meer van technologie en wil je bezig zijn met hightech apparatuur? Dan zal de opleiding Technicus engineering beter bij jou passen. Tijdens de opleiding technicus engineering ga je aan de slag met het programmeren van robots, onderhouden en bouwen van industriële machines en het ontwerpen van producten en systemen.
Open dag metaaltechniek
Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Talland College.
Motorvoertuigentechniek
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Heerhugowaard/Zaandam.
Opleiding Motorvoertuigentechniek
Er rijden in Nederland miljoenen auto’s en vrachtwagens rond. Dit komt onder andere door de centrale ligging van ons land. Veel goederen worden aangevoerd via de havens en vanuit Nederland over de weg getransporteerd door heel Europa. Deze (vracht)auto’s moeten allemaal veilig kunnen rijden. Net als de vele personen- en bedrijfsauto’s die dagelijks onderweg zijn. Reparatie en onderhoud, daar draait het om. In de autotechniek ben jij daar verantwoordelijk voor. Meestal werk je als automonteur in een garage, maar je kunt ook werken bij een gespecialiseerd bedrijf zoals banden- en wielenservice bedrijven.
Wat leer je tijdens de opleiding Motorvoertuigentechniek?
Tijdens de opleiding Motorvoertuigentechniek leer je het repareren van auto’s. Je leert het uitvoeren van een inspectie, het stellen van een diagnose, het uitvoeren van onderhoud en het monteren van accessoires. In de auto-industrie werk je niet alleen met diesel- en benzineauto's, maar ook met elektrische auto's. Er komt steeds meer ICT bij kijken.
In de motorvoertuigentechniek overleg je met de eigenaar van de auto. Je bespreekt eventuele problemen, stel je benodigde reparatie- en onderhoudswerkzaamheden vast en maakt een kosten indicatie van een reparatie. Heb je al de nodige ervaring opgedaan als automonteur, maar wil je hogerop komen of verder specialiseren? Dan zijn er voldoende opleidingsmogelijkheden!
Kijk ook eens op de site van passion for power, over jouw toekomst in de wereld van cars, trucks en bikes, met informatie over alle branches, opleidingsinformatie en filmpjes.
Open dag Motorvoertuigentechniek
Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Talland College.
Mytec
Aangeboden door: Nova College te Beverwijk.
Wil jij verder in de techniek maar kun je nog niet kiezen welke richting je precies wilt? MyTec is een combinatie van verschillende technische opleidingen. Je begint met een algemeen basisjaar. Daarin maak kennis met de verschillende richtingen binnen de techniek door excursies naar bedrijven, gastcolleges en opdrachten. Daarna kies je wat jou het beste ligt:
elektrotechniek
procestechniek
werktuigbouwkunde
https://www.novacollege.nl/opleidingen/alle-richtingen/mytec/
Pedagogisch werk en Onderwijsassistent
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam, Hoorn, Purmerend, Alkmaar.
Dit doe je als pedagogisch medewerker
Je begeleidt mensen bij het optimaal functioneren in hun leefomgeving. Samen met collega’s stel je plannen op en bespreek je hoe je gestelde doelen kunt bereiken. Je werkt met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen, afhankelijk van het beroep en het werkveld dat je kiest. Agogische vaardigheden, zoals omgaan met kinderen, ouders en collega’s, pas je toe op verschillende plekken in het werkveld. Denk hierbij aan dagverblijven, het onderwijs of een instellingen voor mensen met een beperking.
Wat leer je tijdens de opleiding pedagogisch medewerker?
Tijdens de opleiding en het beroep ben je intensief met mensen bezig, het is dan ook belangrijk dat je makkelijk contact maakt en je jezelf goed kunt verplaatsen in de situatie en belevingswereld van een ander. Je leert over kinderen, jongeren en volwassenen, hoe zij denken en hun gedrag. Je houdt je bezig met het bedenken en organiseren van creatieve activiteiten. Tegelijk kun je ook goed zelfstandig werken, plannen en organiseren en zelf initiatieven nemen en beschik je over een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Herken jij jezelf hierin? Dan is deze mbo opleiding zeker iets voor jou!
Politie
Aangeboden door: Politie te Noord-Holland.
Voorlichting over de politieopleiding in de eenheid Noord-Holland.
Niveau: MBO 4
Beroep: Agent
kombijdepolitie.nl
Procestechniek
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam.
Wat leer je tijdens de procestechniek opleiding?
Je bent als procesoperator een belangrijke schakel in het proces van de productie. Je hebt een boel verantwoordelijkheid tijdens jouw werk. Tijdens de procestechniek opleiding leer je zelfstandig en in teamverband werken. Zo zul je erachter komen dat communicatie een grote rol speelt om uiteindelijk succesvol tot het eindproduct te komen. Je leert onder andere het instellen, afstellen en bedienen van verschillende soorten machines. Je voert inspecties uit en je leert de machines onderhouden. Als procesoperator steek je graag de handen uit de mouwen en je wilt graag weten hoe iets gemaakt wordt en hoe dat beter en efficiënter kan. Doorgroeien tot hoofdoperator of ploegleider kan ook!
Werken in de procesindustrie
Als procesoperator weet jij hoe iets wordt gemaakt. Jij maakt kwalitatief hoogwaardige producten, die kunnen uiteenlopen van chocolade tot papier of linoleum. Als procesoperator ben je de onmisbare schakel in het productieproces, maar je kunt ook bezig zijn met het ontwerpen, testen en verbeteren van nieuwe of bestaande producten. In de Zaanstreek zijn van oudsher veel bedrijven actief: Forbo (linoleum), ADM Cocoa (cacao), Cargill en Unilever (voedingsmiddelen) of bijvoorbeeld Philips en DSM. Schoner produceren wordt steeds belangrijker, dus je kunt ook werk vinden in bedrijven die milieubeheer uitvoeren. Je hebt na de procestechniek opleiding in ieder geval genoeg keuze.
Van havo naar mbo
Voor veel havisten is het een logische stap: na de havo naar het hbo. Maar soms is een mbo-opleiding is een betere keuze. En je hoeft niet eens eerst de havo af te maken. Waarom zou je dat doen? Dit zijn de voordelen van een mbo-opleiding.
Open dag procestechniek opleiding
Heb je interesse in één van de procestechniek opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Talland College.
Sport en bewegen
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Purmerend, Alkmaar, Koog aan de Zaan.
Over de sport en bewegen opleidingen
Je weet hoe belangrijk en gezond sporten is, maar nog steeds zijn er veel mensen met overgewicht. Als medewerker, instructeur of sport- en bewegingsleider wil je mensen motiveren om te gaan sporten en helpen hun doelen te bereiken. Je werk is vaak heel erg afwisselend, je komt met verschillende mensen in contact en hebt het beste met ze voor. Je kunt werkzaam zijn bij verschillende organisaties. Denk aan zwembaden, fitness- en gezondheidscentra en overheidsinstellingen (o.a. politie, defensie of justitiële inrichtingen). Tijdens je werk ben je veel in contact met mensen en help je ze hun doelen te bereiken.
Dit leer je tijdens de sportopleiding mbo 2, 3 en 4
Je verlegt grenzen en je bent nieuwsgierig naar nieuwe sporten en nieuwe ontwikkelingen in de sport. Je leert veel over het menselijk lichaam en hoe het werkt. Je legt mensen graag de regels uit van een sport en leert ze hoe je veilig en gezond moet sporten, uiteraard leer je deze regels. Je bent hulpvaardig en werkt aan een coachende houding. Soms is het lastig als sporters moe zijn en jij ze moet motiveren om door te zetten, maar jij kan dit!
Open dag sport en bewegen opleidingen
Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Talland College
Technicus engineering
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam en Hoorn.
Wat leer je tijdens de opleiding technicus engineering?
Tijdens de opleiding tot technicus engineer ontwikkel je je technisch, ruimtelijk en wiskundig inzicht. Je krijgt theorie over robotica, elektrotechniek en werktuigbouw. Daarnaast leer je samenwerken in projecten, om te gaan met verantwoordelijkheid. Je denkt logisch na, kan zelfstandig werken en je bent communicatief.
In de opleiding Technicus engineering leer je meer over uitvoerende taken zoals ontwerpen, testen, modificeren en onderhoudswerkzaamheden maar ook coördinerende taken zoals aansturen, leidinggeven, beslissingen nemen, plannen en organiseren.
Werken in de engineering
Met een technicus engineering opleiding kun je alle kanten op. Het is de manier om je op technisch en commercieel gebied te ontwikkelen tot allround vakman of specialist.
De ontwikkelingen in de techniek gaan hard. Denk bijvoorbeeld aan robotisering en automatisering, zonne-energie of nieuwe manieren van duurzaam produceren. Als technicus word je bij veel dingen betrokken, zo ben je bezig als opzichter, begeleider, werkvoorbereider, tekenaar, onderhoud en calculator. Ook ben je verantwoordelijk voor de financiën van een project en onderhoud je contacten met opdrachtgevers, klanten en andere bedrijven.
Met je diploma heb je alle kans een baan te vinden die direct aansluit bij je opleiding. Je kunt ook verder gaan met een hbo-opleiding, vaak kun je dan een verkort traject volgen.
Vakrichtingen Engineering
Er zijn drie vakrichtingen binnen Technicus engineering: robotica-, elektrotechnisch- en werktuigbouw engineer. In het eerste leerjaar ontwikkel je de basiskennis en vaardigheden die een engineer nodig heeft. Aan het eind van het eerste jaar maak je de keuze voor de opleiding tehnicus engineering robotica-, elektrotechniek - of werktuigbouw.
Liever BBL? Met een geschikte vooropleiding en leerwerkplek kun je de opleiding tot technicus engineering ook in de BBL-variant volgen.
Testvoorlichting
Aangeboden door: Testschool EduSkoel te Breda.
Hier staat tekst voor de voorlichting benoemd
eduskoel.nl
Toerisme en recreatie
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam.
Toerisme en recreatie
Wat je leert tijdens de opleiding
Of je nu werkt op de luchthaven, in een hotel of reisbureau, bij jou is de klant altijd koning. Je leert representatief te zijn, je kunt goed omgaan met mensen en vindt het leuk om klanten te helpen en te informeren. Je geniet van onverwachte situaties en bent goed in het bedenken van oplossingen. Er wordt verwacht dat je goed Nederlands spreekt en verstaanbaar bent in het Engels. Daarnaast is het handig als je ook de basis van andere vreemde talen kent en je verstaanbaar kan maken tegenover de gast. Vanwege het internationale en representatieve karakter van je werk bieden wij als extra talen Spaans en Duits aan. Ook wordt er les in omgangsvormen, EHBO, visagie en basis horeca. Daarnaast verkennen wij het werkveld door lessen op locatie en nodigen we bedrijven bij ons uit op school.
Werken in de toeristische sector
Na het afronden van de opleiding Toerisme en recreatie ben je communicatief goed ingesteld en maak je graag een praatje met reizigers. Je helpt reizigers op de luchthaven, ontvangt gasten in een hotel of recreatiebedrijf. Jij hebt direct contact met de klant en zorgt dat jouw gasten een goede en veilige vlucht tegemoet gaan. Meestal werk je in de frontoffice, dat betekent dat je bezoekers ontvangt. Dit kan zijn op de luchthaven, bij een evenement of achter de balie van een hotel. Informatie geven, vrijetijdsartikelen, reizen verkopen, klachten afhandelen, het hoort er allemaal bij. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn binnen deze sector laten we je kennis maken met verschillende werkvlakken zowel op locatie als op school. Hierover vertellen we nog meer in het beroepsprofiel leidinggevende travel & hospitality. Kies je voor de richting events? Dan bedenk je zelf de activiteiten voor een vrijetijdsorganisatie. Jouw enthousiasme en activiteiten breng je op een spontane manier over op de gast en zorg je voor een onvergetelijke belevenis.
Transport en logistiek
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam en Heerhugowaard.
Opleiding Transport & logistiek
Nederland heeft in de transportwereld, door haar centrale ligging aan zee en de diepgewortelde handelsgeest, een naam hoog te houden. Met een eigen luchtvaartindustrie, havens van wereldformaat en een goede infrastructuur van snelwegen en rivieren. Transport en logistiek zijn van levensbelang voor de Nederlandse economie. Om het goederenvervoer in goede banen te leiden zijn logistieke vakmensen nodig. Logistiek medewerkers die ervoor zorgen dat alles op de juiste tijd en plaats klaarstaat. Vrachtwagenchauffeurs die alle goederen veilig en snel vervoeren, in Nederland en Europa. Kortom, een dynamische wereld: elke dag anders en altijd in beweging!
Dit leer je tijdens de BBL-opleiding Logistiek
Wil je aan de slag gaan in het magazijn? Dan leer je tijdens je opleiding zorgvuldig, georganiseerd en in teamverband werken. Werk je al in een magazijn en wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie? Dan leer je mensen aansturen en het heft in handen te nemen. Lijkt het je leuk om dagelijks met een vrachtwagen op de weg te zitten? Dan moet je wel zelfstandig kunnen werken, want meestal ben je alleen onderweg.
Uiterlijke verzorging
Aangeboden door: Talland College voor Beroepsonderwijs in Noord-Holland te Zaandam, Purmerend en Heerhugowaard.
Ben jij creatief, altijd bezig met uiterlijke verzorging en kun je goed met mensen omgaan? Bij het Talland College kun je je specialiseren in wat jij het beste kunt. Of je nou kapper, schoonheidsspecialist of visagist wilt worden. Bij opleidingen in de richting Uiterlijke Verzorging krijg je zowel theorie- als praktijklessen. In onze mooie praktijklokalen lijkt het alsof je al echt in een kapperszaak of schoonheidssalon aan het werk bent.
Dit leer je tijdens de uiterlijke verzorging opleidingen
De twee richtingen binnen deze sector zijn schoonheidsspecialist en kapper.
Schoonheidsspecialist
Als schoonheidsspecialist leer je hoe je een huidanalyse kunt uitvoeren en hoe je op basis daarvan een behandelplan kunt opstellen. Ook leer je precies en hygiënisch te werken. Je bent altijd bezig met de laatste trends en ontwikkelingen in je beroep. Je stelt een klant helemaal op haar of zijn gemak, leert te adviseren op basis van de behoeften van de klant en blijft altijd vriendelijk en beleefd. Spreekt dit je aan? Dan is een opleiding Schoonheidsspecialist echt iets voor jou!
Kapper
Je leert alle nieuwste kappers technieken op het gebied van knippen, verven, wassen en meer. Je leert te werken met verschillende soorten haar en kapsels. Op basis van wat de klant wil geef jij advies over een kapsel of kleur. Je vindt het leuk om een praatje te maken zodat de klanten zich welkom voelen. Spreekt dit je aan? Dan is een kappersopleiding wat voor jou! Veel kappers starten een eigen bedrijf nadat zij hun kapper diploma hebben behaald. Kun je goed zelfstandig werken en neem je initiatieven, dan is voor jezelf gaan werken misschien iets voor jou.
Open dag uiterlijke verzorging
Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Talland College.