Aantal voorlichtingen: 44


Aantal voorlichtingen: 44

HavoAangeboden door: Bertrand Russell College te Krommenie.

Havo op één van de OVO-scholen

De havo bereidt leerlingen voor op een studie in het hoger beroepsonderwijs (hbo). De volgende vakken zijn landelijk verplicht op de havo: Nederlands, Engelse, rekenen, maatschappijleer, culturele en kunstzinnige vorming (CKV) en lichamelijke opvoeding.

Je volgt onderwijs op de havo in een van de volgende vier profielen: natuur en techniek (N&T) natuur en gezondheid (N&G), economie en maatschappij (E&M) of cultuur en maatschappij (C&M).

Per profiel zijn er, naast de vaste vakken die hierboven zijn genoemd, 2 of 3 verplichte vakken:

Natuur en techniek: wiskunde B; natuurkunde; scheikunde.

Natuur en gezondheid: wiskunde A; biologie; scheikunde.

Economie en maatschappij; wiskunde A; economie; geschiedenis.

Cultuur en maatschappij: geschiedenis; een moderne vreemde taal.

Elke school vult daarnaast de profielen verder zelf in met een profielkeuzevak en een vak in het vrije deel. Op de OVO-scholen worden er dus per profiel verschillende vakken aangeboden. Kijk daarvoor op de website van je school naar keuze.

Via https://www.studiekeuze123.nl/opleidingen (een website van de overheid over hoger onderwijs) kun je alvast zien welke opleidingen je allemaal kunt volgen wanneer je een havodiploma op zak hebt.


www.bertrand.nl

Assistent business services niveau 2Aangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Assistent business services niveau 2

Werken in de administratieve dienstverlening betekent veel meer dan alleen administratie verwerken. Als assistent business services zorg je ervoor dat de andere medewerkers hun werk probleemloos kunnen doen. Ook ben jij vaak de eerste persoon die bezoekers en klanten spreken of zien. Je vindt het leuk om mensen vriendelijk te woord te staan en ze te helpen. In deze opleiding leer je daarom ook helder te communiceren met mensen binnen en buiten het bedrijf. Daarnaast voer je licht administratief werk uit zoals facturen inboeken, de post verzorgen, vakantiedagen bijhouden en de telefooncentrale bedienen.

Hoe ziet de 1-jarige opleiding Assistent business services eruit? 

Tijdens de opleiding tot assistent business services leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om na het afronden aan het werk te gaan of verder te studeren. Je krijgt theorie- en praktijklessen en doet werkervaring op tijdens je stage (BOL).

Tijdens de opleiding leer je:

  • de telefoon bedienen en de e-mail en de agenda beheren;
  • bezoekers ontvangen;
  • reserveringen verwerken;
  • inkomende en uitgaande post verzorgen;
  • administratieve gegevens invoeren;
  • zakelijke teksten zoals brieven en e-mails schrijven en controleren.

https://www.regiocollege.nl/mbo-opleiding/assistent-business-services

Assistenten in de gezondheidszorgAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Werken als assistent in de gezondheidszorg

Als assistent in de gezondheidszorg ben je ondersteunend aan de huisarts, tandarts of apotheker. Je bent vaak het eerste aanspreekpunt van cliënten en de tussenschakel met de specialist. Je vindt het leuk om met mensen om te gaan, als assistent heb je namelijk met veel verschillende mensen te maken. Je werkt nauwkeurig en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. 

Apothekersassistent
Als apothekersassistent verzorg je de uitgifte van medicijnen, zet je deze klaar, geef je voorlichting en advies. Je overlegt met artsen, doktersassistenten, thuiszorg en ziekenhuismedewerkers.

Doktersassistent
Als doktersassistent ben je de schakel tussen de cliënt en de huisarts. Je maakt afspraken voor het doktersspreekuur, assisteert de huisarts bij behandelingen en voert eenvoudige medische handelingen uit.

Tandartsassistent
Als tandartsassistent beheer je de agenda van de tandarts, leg je instrumenten klaar, assisteer je bij de behandeling, voer je bepaalde tandheelkundige behandelingen uit en maak je röntgenfoto's en afdrukken van het gebit.

Open dag Assistenten in de gezondheidszorg

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College.


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/zorg-en-welzijn/assistenten-in-de-gezondheidszorg

BouwAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam en Edam.

Werken in de bouw is iets om trots op te zijn. Jouw werk als bouwvakker wordt gewaardeerd door de samenleving en er wordt jarenlang gebruik van gemaakt. Nieuwbouw, renovatie, onderhoud en restauratie, in de bouw zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Wie dus kiest voor een baan in de bouw is verzekerd van afwisselend werk, met vele uitdagingen, loopbaanmogelijkheden en een goed salaris. Wil je bezig zijn met techniek, heb je een goede lichamelijke conditie en wil je je creativiteit gebruiken? Volg dan een van onze opleidingen in de bouw. Je kunt je ontwikkelen van beginnend vakman tot zelfstandig ondernemer.

Diplomabonus

Studenten die werken volgens de CAO Bouw en Infra en in de periode tussen 1 september 2021 en 1 september 2024 (verlengd!) hun diploma bbl 2, 3 en/of 4 halen, ontvangen een diplomabonus ter hoogte van € 2.500 bruto.

Bouwopleidingen: wat leer je nou precies? 

Het Regio College biedt verschillende soorten BBL en BOL bouw opleidingen aan. Zo kun je kiezen uit de opleiding timmerman, metselaar en meer! Wij verwachten dat je al een beetje handig bent en technisch bent ingesteld. Je leert samenwerken, want in de bouw werk je meestal samen in een ploeg. Je houdt van aanpakken en hebt een no-nonsense mentaliteit. Het hebben van hoogtevrees is niet ideaal wanneer je een bouwopleiding wilt volgen, voor sommige beroepen ben je namelijk regelmatig aan het werk op hoge steigers. Verder is het ook erg belangrijk dat je professioneel en zorgvuldig met gereedschappen en machines te werk gaat.

 


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/bouw-en-infra/bouw

Brede opleiding dienstverlening zorg, sport of facilitair, niveau 2Aangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam en Purmerend.

Brede opleiding dienstverlening zorg, sport of facilitair, niveau 2

Vind jij het leuk om andere mensen te helpen en hou je van afwisseling in je werk? Dan zit je goed bij Dienstverlening! Of het nou gaat om het helpen van een cliënt bij het aankleden, samen met een cliënt een spelletje doen of een wandeling maken, een vergaderruimte klaarzetten, bestellingen opnemen voor de lunch, materialen klaarzetten voor een sportevenement of assisteren bij een animatieactiviteit op een camping; jij bent van alle markten thuis. 

Dit ga je leren tijdens de opleiding dienstverlening mbo

In het eerste half jaar is de leerstof voor alle opleidingen binnen de dienstverlenende sector hetzelfde. Tijdens dit eerste half jaar leer je onder meer gastvrij, servicegericht en veilig werken. Je vindt het leuk om  met mensen te werken en bent altijd bereid iets voor een ander te doen. Je hebt oog voor wat er moet gebeuren en neemt zelf initiatief wanneer dat nodig is. Je leert plannen en voorbereiden/regelen van bijvoorbeeld evenementen of een sportdag. Herken je jezelf in deze eigenschappen en heb je een vmbo-diploma basis? Kies dan voor de brede opleiding Dienstverlening!

Basisjaar

Het eerste half jaar van je opleiding is voor alle opleidingen hetzelfde. Je wordt al wel geplaatst in de opleiding van jouw keuze. In de eerste periode is veel werkveldoriëntatie opgenomen. Als dienstverlener ben je breed inzetbaar en kun je te maken krijgen met uiteenlopende doelgroepen: jonge kinderen, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen. Tijdens werkveldoriëntatie leer je wat er allemaal bij komt kijken om met deze doelgroepen te werken. De werkveldoriëntatie levert je een stageplek op, waar je in de tweede periode twee dagen per week stage loopt. Naast de stage krijg je op school vakleer die hoort bij het werkgebied van de dienstverlener en kies je elke periode een vak naar keuze.

Uitstroomprofiel

Tijdens periode 2 leg je met je loopbaancoach vast welk uitstroomprofiel je hebt gekozen en hoe je verder je tweede jaar ingaat. Je kan kiezen uit de volgende uitstroomprofielen:

Opleidingen

Naam opleidingNiveauLeerweg

Helpende zorg en welzijn2 BOL/BBL

Medewerker facilitaire dienstverlening2 BOL

Medewerker recreatie en sport2 BOL


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/zorg-en-welzijn/dienstverlening

Brood & BanketAangeboden door: ROC van Amsterdam te Amsterdam.

Bij een opleiding Brood & Banket kun je kiezen uit vaktechnische opleidingen en/of managementopleidingen. Binnen de vaktechnische opleidingen, zoals Brood- en Banketbakker of Patissier, ligt de nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden: doen dus. Met een managementopleiding bereid je je voor op een middenkaderfunctie of het zelfstandig ondernemerschap. In de bakkerijsector draait alles om vakmanschap en creativiteit.


https://www.rocva.nl/mbo-onderwijs/sectoren/horeca-bakkerij-facilitair

Business schoolAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Business school

De professional van de toekomst komt naar de Business school van het Regio College

Op de Business school word je in het eerste half jaar klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Je volgt  modules van verschillende economische opleidingen: je leert contact houden met klanten (telefoon, in het echt of via social media), je doet financiële en administratieve kennis op,  je ontdekt meer over wet- en regelgeving en je leert hoe je diensten en producten onder aandacht kan brengen van klanten.

Daarom Business school

De Business school geeft je de mogelijkheid om verschillende richtingen te proberen voordat je een keuze maakt. Je maakt kennis met verschillende beroepen, om een goed beeld te krijgen van het werkveld. Je leert welke afdelingen er zijn binnen een bedrijf en hoe deze afdelingen samen werken. Zo wordt je optimaal voorbereid op de stage. Mocht je eerste keuze toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je samen met je loopbaancoach kijken welke opleiding beter bij je past. Na het eerste half jaar volg je de vakken van de opleiding die je hebt gekozen.

Hoe leer je op de Business school?

Je krijgt bij de Business school nieuwe vormen van onderwijs. Zo werk je bij het vak beroepsoriëntatie samen met studenten van andere opleidingen van de Business school in een projectgroep. Jullie zorgen voor de opening van een fictief bedrijf, de sportketen ‘Sport-up’. Elke week vervullen jullie andere rollen: de ene week ben je verkoper, de andere week ben je verantwoordelijk voor de PR of houd je je bezig met de financiën. Samen maken jullie van Sport-up een succes! Hiervoor gebruiken jullie het online onderwijsmateriaal, gaan jullie op bezoek bij de locatie of krijgen gastlessen.

Ontwikkel je skills

Met alles wat je leert in de projecten en de lessen ga je met je loopbaancoach aan de slag. Je onderzoekt je talenten en ontdekt wat jij nodig hebt om je doelen en dromen te verwezenlijken. Je helpt elkaar en ontwikkelt je eigen vaardigheden. Met je loopbaancoach bekijk je ook welke Business school richting het beste bij je past. Dit is de opleiding waarvan jij je diploma gaat halen. En zit je bij ons op school, en ook later in je werk, helemaal op je plek.

Aanmelden Business school

Je schrijft je in voor de opleiding van je voorkeur. Mocht je er tijdens het eerste half jaar achterkomen dat je over wilt stappen naar een andere opleiding van de Business school, dan is dat zo geregeld.

Vind je het lastig om te kiezen voor welke Business School opleiding je je wilt aanmelden? Onze studieloopbaanadviseurs helpen je graag verder

Open dag

Heb je interesse in de Business school, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag op 20 maart a.s. en maak kennis met het Regio College. 

 

Opleidingen

Marketing & communication specialist 4 BOL

Retail specialist 3 BOL/BBL

Retail manager 4 BOL/BBL

Business Administration & Control Specialist 4 BOL

Legal, Insurance & HR Services Specialist 4 BOL

Office & Managementsupport specialist 4 BOL

Ondernemer handel 4 BOL


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/handel-economie-en-administratie/business-school

CiosAangeboden door: Nova College te Haarlem Hoofddorp.

Wat jij leuk vindt is anderen in beweging krijgen. Dat doe je bijvoorbeeld bij een sportschool, een buitensportbedrijf, een gemeente, in de (jeugd)hulpverlening, bij defensie of in het onderwijs. Je kunt deskundig les- en leidinggeven aan iedereen die voor zijn plezier of gezondheid gaat sporten: van jong tot oud, van gezond tot mensen met een beperking. Ligt jouw hart bij sport en bewegen, kies dan voor een van deze opleidingen.


https://www.novacollege.nl/opleidingen/alle-richtingen/cios/

Dcor, Podia en ExperiencesAangeboden door: Mediacollege Amsterdam te Amsterdam.

Ruimtelijk Vormgever

Als student van de opleiding Ruimtelijk vormgever aan het Mediacollege Amsterdam ben je de BOB; je Bedenkt, Ontwerpt en Bouwt de ruimte voor een evenement, film, tv, fotografie of voor een productpresentatie. Hierbij kun je denken aan de ruimte zelf, aan objecten in de ruimte, maar ook aan bijvoorbeeld geluid, beeld, licht of zelfs geur. En dat allemaal in 2D, 3D of 4D. Lijkt jou dat helemaal geweldig? Met de opleiding Ruimtelijk vormgever kun je hier je werk van maken.

 

Podium en Evenementen Technicus

Als podium- en evenemententechnicus ben je verantwoordelijk voor het perfect laten verlopen van technische aspecten tijdens een evenement. Je zorgt ervoor dat de belichting, geluidseffecten, achtergrondprojecties en camerabeelden op de juiste manier functioneren. Het is jouw taak om de techniek foutloos en veilig te laten werken, zodat de bezoekers van een evenement een onvergetelijke ervaring hebben.

 


www.ma-web.nl

DefensieAangeboden door: Defensie te Amsterdam.

Defensie

Veelzijdige werkgever

Defensie is een veelzijdige organisatie waar ruim 43.000 militairen en 17.000 burgermedewerkers werkzaam zijn. In feite zijn we een soort mini-maatschappij, want naast de bekende gevechtsfuncties vind je vrijwel elk vakgebied ook binnen Defensie: van logistiek tot bouwtechniek en van geneeskunde tot ICT. Dat werk doe je in een hecht team en in bijzondere omstandigheden, waar ook ter wereld.

 


https://werkenbijdefensie.nl/

Dier en dierenwelzijnAangeboden door: Vonk te Alkmaar.

Ben jij gek op dieren? En wil je graag meer leren over de verzorging en het welzijn ervan? Droom je van een baan als dierenartsassistent of zijn paarden je grote hobby en wil je daar je beroep van maken? Bij ons kun je alle kanten op.

Opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair
De gezondheidszorg van dieren is heel belangrijk. Voor zowel productiedieren als gezelschapsdieren. De dierenartsassistent paraveterinair is onmisbaar in een praktijk. Alles komt daar samen. De spil van een dierartspraktijk ben jij.

Opleiding Dierverzorging
Deze opleiding is jouw kans om over dieren te leren. Bijvoorbeeld hoe je verschillende diersoorten moet verzorgen. Maar ook welke voeding ze nodig hebben en waarom hygiëne zo belangrijk is. Natuurlijk is ook het contact met klanten belangrijk. Jij weet straks precies hoe je goed advies kunt geven. En hoe je de kosten voor voer en verzorging berekent.

Opleiding Paardenhouderij
Je leert alles over het werken met paarden. Over de gezondheid en de verzorging. Maar ook over voeding en welzijn. Dat niet alleen, je leert ook over management. Wat komt er kijken bij het runnen van een bedrijf. En hoe houd je je klanten tevreden. Alle aspecten komen aan bod, zodat jij straks perfect bent voorbereid op de arbeidsmarkt.


https://www.vonknh.nl/mbo/dier-en-dierenwelzijn

Elektro- en installatietechniekAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Werken in de elektrotechniek

Elektriciteit is niet weg te denken uit het dagelijks leven. Zonder elektriciteit geen licht, geen televisie, geen pc. Haperende verkeerslichten zorgen voor chaos op straat. Treinen die niet meer rijden vanwege een seinstoring, bruggen die niet meer open of dicht willen: het openbare leven zou stil komen te staan. Bedrijven hebben elektriciteit nodig om te kunnen produceren, ziekenhuizen beschikken over noodaggregaten voor het geval de stroom uitvalt. Als elektrotechnicus zorg je ervoor het goed en veilig aanleggen, onderhouden en beheren van al die kleine, grote en soms ingewikkelde elektrotechnische installaties.

Wat leer je als elektricien?

In de sector elektrotechniek kun je alle kanten op, je kunt kiezen voor een BBL of BOL opleiding op niveau 2, 3 en 4. Ook als je al een paar jaar ervaring hebt in de elektrotechniek zijn er volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Als student wil je alle kneepjes van het vak leren met de bijbehorende theorie. Tijdens je opleiding leer je stap voor stap hoe je elektronische installaties moet aanleggen, onderhouden en testen. Je leert werken met tekeningen en voorschriften en weet storingen te achterhalen. Je werkt zorgvuldig en houdt rekening met je eigen veiligheid en die van anderen. Als elektricien zijn er veel doorgroeimogelijkheden beschikbaar! 

Opleidingen Installatietechniek BBL

Installatietechniek kom je overal tegen, maar is niet altijd zichtbaar. Totdat er iets misgaat. Een dak dat lekt, de verwarming die het niet doet, een lekkende waterleiding. Dan moet de servicemonteur komen om het probleem op te sporen en zo snel mogelijk te verhelpen, voordat er al te grote schade ontstaat. De installatie monteur installeert ook cv’s, legt leidingen aan en zorgt voor de gas- en wateraansluitingen. Afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt, doe je dat bij mensen thuis, maar ook in kantoorpanden of bij nieuwbouwprojecten. Veiligheid is daarbij heel belangrijk. Het is praktisch werk en veelzijdig. Je kunt jezelf als installateur verder ontwikkelen, in bijvoorbeeld dakbedekking of klimaatbeheersing.

Wat leer je in de installatietechniek?

Als installateur werk je graag aan praktische klussen. Je leert zelfstandig, nauwkeurig en veilig werken en denkt logisch na. Tijdens de opleiding leer je verschillende installatietechnieken. Denk aan het leggen, instellen, afstellen en onderhouden van bijvoorbeeld rioleringen, waterinstallaties, ventilatiesystemen en centrale verwarmingen. Omdat je als installateur met verschillende klanten te maken hebt, is het belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan. Spreekt dit je aan? Dan is een opleiding in de installatietechniek echt iets voor jou! 

Open dagen:

Heb je interesse in één van deze opleidingen en wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College.

 


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/techniek

Facilitaire dienstverleningAangeboden door: ROC van Amsterdam te Amsterdam.

Ben jij servicegericht en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Wil je met jouw organisatorisch talent in teamverband werken? Een opleiding Facilitaire Dienstverlening leidt je op tot professional, een onmisbare schakel in elk bedrijf. Misschien wil jij je als facilitair manager of medewerker specialiseren in een bepaalde richting? Je kunt dan kiezen voor een Facility Services opleiding gericht op: Luchthaven, Hospitality & Events of Zorg & Welzijn.


https://www.rocva.nl/mbo-onderwijs/sectoren/horeca-bakkerij-facilitair

Film en FotografieAangeboden door: Mediacollege Amsterdam te Amsterdam.

Audiovisueel

Wil je alles leren over het maken van audiovisuele content en ben je creatief? Dan is de opleiding Audiovisueel (AV) iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je alles over de technieken die gebruikt worden voor audiovisuele producties, zoals beeld, licht, geluid en nabewerking. Je ontwikkelt jezelf uiteindelijk tot een breed opgeleide AV-specialist.

 

Filmacteur

Houd je van acteren en volg je de nieuwste ontwikkelingen op tv en internet, zoals YouTube, sociale media en (online) tv? Dan is de opleiding Filmacteur iets voor jou. Je leert verschillende technieken en vaardigheden, waardoor je breed inzetbaar bent en tegelijkertijd geloofwaardig overkomt voor de camera.

 

Photographic Designer

Deze opleiding is de perfecte keuze als je wilt leren hoe je met beeld een verhaal kunt vertellen. Deze opleiding combineert fotografietechniek, vormgeving, storytelling en ondernemerschap om jou op te leiden tot een creatieve en innovatieve fotograaf. Tijdens de opleiding ontwikkel je niet alleen een sterke technische basis, maar leer je ook hoe je jouw eigen stijl kunt ontwikkelen en jouw portfolio kunt opbouwen.


www.ma-web.nl

Groen en StylingAangeboden door: Vonk te Alkmaar.

De opleiding Bloem, Groen & Styling is een brede opleiding voor creatieve mensen die hun passie voor groen willen combineren met binnen de veelzijdige wereld van styling en vormgeving.

Ben je creatief en niet bang om “groene” vingers te krijgen? Heb jij een voorliefde voor het maken van bloemwerk, het stylen van ruimtes en het inrichten van een interieur? Hou jij ervan om met bloemen en planten de wereld een beetje mooier te maken? En wil je dit professioneel uitbouwen en van decoratie en vormgeving met groen je beroep maken? Dan is dit de opleiding die je zoekt!


https://www.vonknh.nl/mbo/opleidingen/bloem-groen-styling

HaarverzorgingAangeboden door: ROC van Amsterdam te Amsterdam.

Ben je sociaal en creatief en wil je mensen graag een nieuwe look geven? Dan is Haarverzorging iets voor jou! Je leert op een uitdagende wijze de (basis)vaardigheden van het kappersvak. Ook volg je keuzedelen die veel te maken hebben met het kappersvak, zoals Image Styling en Barbier.


https://www.rocva.nl/mbo-onderwijs/sectoren/uiterlijke-verzorging

Hotelmanagement & HorecaAangeboden door: ROC van Amsterdam te Amsterdam.

Bij de Hotelschool kun je kiezen uit managementopleidingen of vaktechnische opleidingen. In een vaktechnische opleiding, bijvoorbeeld Kok of Gastheer/- vrouw, ligt de nadruk op dóen, ofwel het verkrijgen van vaardigheden. Wij bieden je een groot aantal opleidingen op het gebied van koken en gastheerschap. Wat denk je bijvoorbeeld van Gastronoom/Sommelier, koken in de Sterklas, Plant based chef of Guest Experience manager?  
Met een managementopleiding aan de Hotelschool bereid je je voor op een veelzijdige middenkaderfunctie of het zelfstandig ondernemerschap. Je kunt kiezen uit vier verschillende managementopleidingen: Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant, Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding) of de opleiding Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer en Hotelmanagement on the Job.


https://www.rocva.nl/mbo-onderwijs/sectoren/horeca-bakkerij-facilitair

Hout- en Meubileringscollege(HMC) Algemene voorlichtingAangeboden door: Hout en Meubileringscollege Mbo te Amsterdam.

Bij het Hout- en Meubileringscollege(HMC) ga je met je creativiteit aan de slag. Zowel in je denken als doen. Als je van ontwerpen houdt en graag met je handen werkt, zit je bij het HMC goed. Je krijgt de perfecte mbo-opleiding op dit gebied! Ze leiden op in de richtingen meubel, interieur, techniek en design. Na de opleiding ga jij het maken in de creatieve branche!


www.hmcollege.nl

ICTAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

ICT opleidingen mbo

Als ICT’er ben je bezig met het beheren van systemen, netwerken, databases en applicaties. De ICT is een relatief jonge, dynamische branche. In vrijwel ieder bedrijf vind je een computernetwerk en veel bedrijven hebben een eigen ICT-afdeling. Het installeren van hard- en software, bedenken van oplossingen en procedures en het oplossen van systeemfouten, het hoort er allemaal bij. Als ICT’er is het belangrijk dat je up-to-date bent van de laatste systeemupdates en modellen. Je kunt in deze branche alle kanten op!

Wat leer je tijdens een ICT mbo opleiding?

Tijdens je opleiding leer je PC’s en netwerken onderhouden en beheren. Daarnaast leer je storingen verhelpen en ga je bezig met het installeren van soft- en hardware. Je hebt interesse in computerprogramma’s of in het ontwikkelen van software. Je ontwikkelt een beter technisch inzicht, verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Onder druk kun je goed werk afleveren en met veranderingen omgaan. Ook vind je het leuk om jezelf te blijven scholen in nieuwe toepassingen en ontwikkelingen. Dat is net wat een ICT mbo-opleiding zo leuk en uitdagend maakt!


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/zorg-en-welzijn/dienstverlening

InfomarktAangeboden door: TRIAS VMBO te Zaandam.

Onderstaande mbo-scholen en opleidingsbedrijven zullen aanwezig zijn op de informatiemarkt. Voor de infomarkt wordt je standaard ingeroosterd.

Regio College

Horizon College

Roc van Amsterdam

Nova College

Hout- en meubileringscollege (HMC)

Mediacollege Amsterdam

Vonk

Yuverta MBO

TIO

Installatiewerk Noord Holland

Tetrix

Bouwmensen

Goflex

SVO

Infrabindt/SPG

Tata Steel

Defensie

Brandweer

 

 

 

International manager hospitalityAangeboden door: Horizon College te Purmerend.

INTERNATIONAL MANAGER HOSPITALITY, FOOD AND BEVERAGES

Lijkt het je leuk om voor een organisatie plannen op te stellen, verantwoordelijk te zijn voor de werkzaamheden en (mede) het beleid te bepalen? Dan is de mbo-opleiding International Manager Hospitality, Food and Beverages (IMHFB) wat voor jou!

Als international manager hospitality, food and beverages werk je als manager in internationale hotels in zowel het binnen- als buitenland. Je bent betrokken bij de operationele leiding en bedrijfsvoering. Ook zorg je ervoor dat alle wettelijke regels en voorschriften in acht worden genomen.

Goed om te weten: de opleiding is internationaal georiënteerd. Dit betekent dat je tijdens je praktijklessen de vaardigheden in het Engels leert. Je loopt in Nederland stage in internationale hotels, maar in het derde jaar krijg je de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland, gedurende 15 weken. Je leert om als manager in een internationaal horecabedrijf te werken. Ook krijg je les in vakken als horecakennis, marketing, human resources, organisatie van events, leidinggeven, ondernemen en duurzaamheid.


https://www.horizoncollege.nl/mbo-opleidingen/international-manager-hospitality-food-and-beverages/

Junior consultant DuurzaamheidAangeboden door: Nova College te Beverwijk.

Steeds meer bedrijven en particulieren stappen over op duurzame energie, het verlagen van het energieverbruik en de -kosten. Daar is advies voor nodig op technisch en commercieel gebied: technische tekeningen, begrotingen en een projectplanning.


https://www.novacollege.nl/opleidingen/alle-richtingen/duurzaamheid/

Koken & GastheerschapAangeboden door: ROC van Amsterdam te Amsterdam.

Als je in de horeca werkt, doe je je uiterste best om het je klanten naar de zin te maken. Of je nu werkt als (chef-)kok, cost controller, frontoffice manager, gastheer of gastvrouw, food & beverage manager of kamermeisje; jouw doel is om gasten te laten genieten van een lekker koud biertje, de specialiteit van de chef-kok of een perfect verzorgde hotelkamer.

Bij de Hotelschool kun je kiezen uit managementopleidingen of vaktechnische opleidingen. In een vaktechnische opleiding, bijvoorbeeld Kok of Gastheer/- vrouw, ligt de nadruk op dóen, ofwel het verkrijgen van vaardigheden. Wij bieden je een groot aantal opleidingen op het gebied van koken en gastheerschap. Wat denk je bijvoorbeeld van Gastronoom/Sommelier, koken in de Sterklas, Plant based chef of Guest Experience manager? Veel opleidingen kun je zowel bij MBO College Centrum in Amsterdam als bij MBO College Hilversum volgen.


https://www.rocva.nl/mbo-onderwijs/sectoren/horeca-bakkerij-facilitair

LaboratoriumAangeboden door: Nova College te Beverwijk.

Houd je van experimenteren en onderzoeken? Ben je gefascineerd door onderwerpen als alcohol, bloed, doping, cosmetica, DNA, bacteriën of medicijnen? In ons professionele laboratorium ontdek je wat laboratoriumtechniek jou als ambitieuze onderzoeker te bieden heeft. Later kun je gaan werken in een laboratorium van een onderzoeksinstituut, bedrijf of ziekenhuis.


https://www.novacollege.nl/opleidingen/alle-richtingen/lab/

Maatschappelijke Zorg, Verpleging en VerzorgingAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam en Purmerend.

Opleiding verpleging en verzorging

In deze branche geef je om mensen en hun gezondheid. Van jongeren met een beperking tot ouderen met een hulpbehoefte. Veel mensen hebben de hulp van een ander nodig. Werken in de zorg is heel erg afwisselend, geen enkele dag is hetzelfde. Het is belangrijk dat je altijd klaar staat voor deze mensen en ervoor zorgt dat zij op jou kunnen rekenen. Het werkveld in deze sector is erg breed, je kunt namelijk aan de slag in ziekenhuizen, verpleeg- of verzorgingshuis, in de thuiszorg, kraamzorg, geestelijke gezondheidszorg of gehandicaptenzorg.

Mbo verpleegkundige
Als mbo verpleegkundige leer je om zorg te dragen voor mensen die ziek zijn. Je zet je volledig in om iemand weer zelfstandig te maken. Na het volgen van de opleiding, bestaan de werkzaamheden bijvoorbeeld uit: bloeddruk meten en medicijnen toedienen. Het is daarnaast belangrijk dat je goed communiceert en samenwerkt met anderen.

Verzorgende IG
Als verzorgende IG leer je om hulp en ondersteuning te bieden aan mensen die dit (deels) niet zelf kunnen doen. De werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit: huishoudelijke taken of het begeleiden bij huishoudelijke taken en het verlenen van lichamelijke zorg.

Helpende zorg en welzijn
Als helpende zorg en welzijn ben je actief en afwisselend bezig. Je leert om mensen te helpen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Je ondersteunt bij het huishouden, persoonlijke verzorging en doet activiteiten met jouw cliënten.

Gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP)
De opleiding gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie is een extra opleiding om je te specialiseren in zorg voor mensen met een beperking van de geestelijke vermogens. Je werkt in directe zorg van de cliënt en hebt een adviserende rol naar collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers.

Maatschappelijke zorg 

Met de opleidingen in de sector maatschappelijke zorg, kan je veel kanten op. De mensen met wie je te maken hebt zijn van alle leeftijden. Je begeleidt en ondersteunt ze op het gebied van persoonlijke verzorging, wonen en huishouden, werk, scholing en vrije tijd. Je bedenkt en organiseert activiteiten zodat zij zich blijven ontwikkelen op kennis en sociaal gebied. In de gehandicaptenzorg voer je daarnaast ook verpleegtechnische handelingen uit.

Wat leer je tijdens de opleiding maatschappelijke zorg niveau 3 & 4?

Tijdens de opleiding maatschappelijke zorg ben je intensief bezig met mensen en heb je een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Je leert jezelf verplaatsen in de situatie en belevingswereld van een ander, zo begrijp je iemand beter en kun je ook beter helpen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het leren plannen en organiseren, samenwerken, overleggen en communiceren. Ben jij zorgzaam, flexibel en geduldig, en werk je graag met mensen? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou! 


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/zorg-en-welzijn

MetaaltechniekAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Mbo-opleiding Metaaltechniek

Heb je affiniteit met computers en techniek? Dan in de metaalindustrie een omgeving waarin je jezelf kunt ontplooien tot een vakman.

Een wereld zonder metaal is niet meer voor te stellen. Van schepen, pijpleidingen, bruggen, simpele gebruiksvoorwerpen, heftrucks en auto’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of er komt metaal aan te pas. Metaal wordt op allerlei manieren bewerkt. Iets maken van staal en aan het eind van de dag kunnen zeggen: dit heb ik gemaakt. Wat is er nou mooier dan dat? Je werkt niet alleen met je handen, maar ook met je hoofd. Je bedient bijvoorbeeld machines die steeds vaker computergestuurd zijn. Werken in de metaal is al lang niet meer dat vieze en zware werk van vroeger. Het is een veelzijdig vak met goede carrièremogelijkheden.

Wat leer je in de metaaltechniek?

Er zijn veel verschillende kanten die je op kunt gaan binnen deze sector, zo leer je als constructiewerker onder andere boren, lassen, monteren en afbramen wat voornamelijk is gericht op metaal bewerking. Hou je meer van technologie en wil je bezig zijn met hightech apparatuur? Dan zal de opleiding Technicus engineering beter bij jou passen. Tijdens de opleiding technicus engineering ga je aan de slag met het programmeren van robots, onderhouden en bouwen van industriële machines en het ontwerpen van producten en systemen. 

Open dag metaaltechniek

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College.


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/techniek/metaaltechniek

ModeAangeboden door: ROC van Amsterdam te Amsterdam.

De beroepen in de modesector zijn heel gevarieerd. Je kan de creatieve of de commerciële kant op. Als je kiest voor creatief, ga je kledingcollecties samenstellen en maken. Kies je voor de commerciële kant, dan leer je alles over het begeleiden van het productieproces van kleding en de in- en verkoop bij groothandels en winkels.

 


https://www.rocva.nl/mbo-onderwijs/sectoren/mode-jean-school

MotorvoertuigentechniekAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Opleiding Motorvoertuigentechniek

Er rijden in Nederland miljoenen auto’s en vrachtwagens rond. Dit komt onder andere door de centrale ligging van ons land. Veel goederen worden aangevoerd via de havens en vanuit Nederland over de weg getransporteerd door heel Europa. Deze auto’s moeten allemaal veilig kunnen rijden. Net als de vele personen- en bedrijfsauto’s die dagelijks onderweg zijn. Reparatie en onderhoud, daar draait het om. In de autotechniek ben jij daar verantwoordelijk voor. Meestal werk je als automonteur in een garage, maar je kunt ook werken bij een gespecialiseerd bedrijf zoals banden- en wielenservice bedrijven.

Wat leer je tijdens de opleiding Motorvoertuigentechniek?

Tijdens de opleiding Motorvoertuigentechniek leer je het repareren van auto’s. Je leert het uitvoeren van een inspectie, het stellen van een diagnose, het uitvoeren van onderhoud en het monteren van accessoires. In de auto-industrie werk je niet alleen met diesel- en benzineauto's, maar ook met elektrische auto's. Er komt steeds meer ICT bij kijken.
In de motorvoertuigentechniek overleg je met de eigenaar van de auto. Je bespreekt eventuele problemen, stel je benodigde reparatie- en onderhoudswerkzaamheden vast en maakt een  kosten indicatie van een reparatie. Heb je al de nodige ervaring opgedaan als automonteur, maar wil je hogerop komen of verder specialiseren? Dan zijn er voldoende opleidingsmogelijkheden!

Kijk ook eens op de site van passion for power, over jouw toekomst in de wereld van cars, trucks en bikes, met informatie over alle branches, opleidingsinformatie en filmpjes. 

Open dag Motorvoertuigentechniek

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College.


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/techniek/motorvoertuigentechniek

MytecAangeboden door: Nova College te Beverwijk.

Wil jij verder in de techniek maar kun je nog niet kiezen welke richting je precies wilt? MyTec is een combinatie van verschillende technische opleidingen. Je begint met een algemeen basisjaar. Daarin maak kennis met de verschillende richtingen binnen de techniek door excursies naar bedrijven, gastcolleges en opdrachten. Daarna kies je wat jou het beste ligt:

elektrotechniek
procestechniek
werktuigbouwkunde


https://www.novacollege.nl/opleidingen/alle-richtingen/mytec/

Ontwerpen & RealiserenAangeboden door: Mediacollege Amsterdam te Amsterdam.

Medewerker Creatiieve Productie (niveau 2)

De opleiding Medewerker creatieve productie bereidt je voor op een beroep met veel afwisseling. Tijdens deze praktische opleiding leer je werken met ontwerpsoftware en diverse materialen en maak je kennis met mediamaken (dtp), sign en productpresentatie. Tijdens de praktijklessen maak je onder andere creatieve posters en flyers, bedruk je T-shirts, beplak je auto’s en richt je etalages in.

 

All Around Mediamaker (DTP / niveau 3)

De allround mediamaker (dtp-er) is verantwoordelijk voor het voorbereiden, bewerken en opmaken van digitale bestanden voor drukwerk en online publicatie, zoals posters en magazines. Tijdens deze opleiding leer je hoe je ideeën omzet in producten met behulp van software zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en Dreamweaver.

 

Media Vormgever (niveau 4)

De opleiding Mediavormgever richt zich op het ontwerpen en vormgeven van diverse digitale en gedrukte media-uitingen. Denk hierbij aan folders en posters, maar ook aan websites en een app voor de smartphone. Tijdens de opleiding leer je hoe je de boodschap van de opdrachtgever het best kunt overbrengen via het meest geschikte communicatiemiddel.

 

Sign Specialist (niveau 4)

Als signspecialist ben je verantwoordelijk voor het maken van diverse producten zoals bewegwijzering, reclameborden, vlaggen, spandoeken, naambordjes en autoreclame. Je maakt niet alleen ontwerpen voor deze producten, maar doet ook de (digitale) voorbewerking, bedient apparatuur, werkt signproducten af en monteert het materiaal op locatie.


www.ma-web.nl

Pedagogisch werk en OnderwijsassistentAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam en Purmerend.

Dit doe je als pedagogisch medewerker

Je begeleidt mensen bij het optimaal functioneren in hun leefomgeving. Samen met collega’s stel je plannen op en bespreek je hoe je gestelde doelen kunt bereiken. Je werkt met kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen, afhankelijk van het beroep en het werkveld dat je kiest. Agogische vaardigheden, zoals omgaan met kinderen, ouders en collega’s, pas je toe op verschillende plekken in het werkveld. Denk hierbij aan dagverblijven, het onderwijs of een instellingen voor mensen met een beperking.

Wat leer je tijdens de opleiding pedagogisch medewerker?

Tijdens de opleiding en het beroep ben je intensief met mensen bezig, het is dan ook belangrijk dat je makkelijk contact maakt en je jezelf goed kunt verplaatsen in de situatie en belevingswereld van een ander. Je leert over kinderen, jongeren en volwassenen, hoe zij denken en hun gedrag. Je houdt je bezig met het bedenken en organiseren van creatieve activiteiten. Tegelijk kun je ook goed zelfstandig werken, plannen en organiseren en zelf initiatieven nemen en beschik je over een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Herken jij jezelf hierin? Dan is deze mbo opleiding zeker iets voor jou! 


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/handel-economie-en-administratie/business-school

PolitieAangeboden door: Politie te Noord-Holland.

Voorlichting over de politieopleiding in de eenheid Noord-Holland.

Niveau: MBO 4
Beroep: Agent


kombijdepolitie.nl

ProcestechniekAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Wat leer je tijdens de procestechniek opleiding?

Je bent als procesoperator een belangrijke schakel in het proces van de productie. Je hebt een boel verantwoordelijkheid tijdens jouw werk. Tijdens de procestechniek opleiding leer je zelfstandig en in teamverband werken. Zo zul je erachter komen dat communicatie een grote rol speelt om uiteindelijk succesvol tot het eindproduct te komen. Je leert onder andere het instellen, afstellen en bedienen van verschillende soorten machines. Je voert inspecties uit en je leert de machines onderhouden. Als procesoperator steek je graag de handen uit de mouwen en je wilt graag weten hoe iets gemaakt wordt en hoe dat beter en efficiënter kan. Doorgroeien tot hoofdoperator of ploegleider kan ook!

Werken in de procesindustrie

Als procesoperator weet jij hoe iets wordt gemaakt. Jij maakt kwalitatief hoogwaardige producten, die kunnen uiteenlopen van chocolade tot papier of linoleum. Als procesoperator ben je de onmisbare schakel in het productieproces, maar je kunt ook bezig zijn met het ontwerpen, testen en verbeteren van nieuwe of bestaande producten. In de Zaanstreek zijn van oudsher veel bedrijven actief: Forbo (linoleum), ADM Cocoa (cacao), Cargill en Unilever (voedingsmiddelen) of bijvoorbeeld Philips en DSM. Schoner produceren wordt steeds belangrijker, dus je kunt ook werk vinden in bedrijven die milieubeheer uitvoeren. Je hebt na de procestechniek opleiding in ieder geval genoeg keuze.

Van havo naar mbo

Voor veel havisten is het een logische stap: na de havo naar het hbo. Maar soms is een mbo-opleiding is een betere keuze. En je hoeft niet eens eerst de havo af te maken. Waarom zou je dat doen? Dit zijn de voordelen van een mbo-opleiding.

Open dag procestechniek opleiding

Heb je interesse in één van de procestechniek opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College.


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/techniek/procestechniek

Redactie- media- eventproductiesAangeboden door: Mediacollege Amsterdam te Amsterdam.

Media Producer 

Houd je van dingen regelen, ben je een creatieve oplosser, een echte aanpakker en wil je graag werken in de mediabranche? Doe dan de opleiding Mediaproducer en word een talent in het organiseren en produceren van tv- en radioproducties, socialmediacampagnes, evenementen, video’s, magazines en websites.

 

Mediaredactie Medewerker

Als mediaredactiemedewerker ben je een echte contentmaker. Wij leren je hoe je een verhaal vertelt met tekst, foto’s, video en podcast. We leren je ook het verschil tussen commerciële en journalistieke communicatie. Na deze opleiding weet je hoe je social media en andere kanalen op een professionele manier inzet om een boodschap over te brengen. Je leert alle kneepjes van het vak om te werken voor een online-, tijdschrift-, televisie- of radioredactie. Ook kun je aan de slag bij een PR-bureau, in de contentmarketing of op een communicatie-afdeling. Doe je al veel op social en/of andere media? Maak er je beroep van!


www.ma-web.nl

Sport & bewegenAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Koog aan de Zaan en Zaandam.

Over de sport en bewegen opleidingen

Je weet hoe belangrijk en gezond sporten is, maar nog steeds zijn er veel mensen met overgewicht. Als medewerker, instructeur of sport- en bewegingsleider wil je mensen motiveren om te gaan sporten en helpen hun doelen te bereiken. Je werk is vaak heel erg afwisselend, je komt met verschillende mensen in contact en hebt het beste met ze voor.  Je kunt werkzaam zijn bij verschillende organisaties. Denk aan zwembaden, fitness- en gezondheidscentra en overheidsinstellingen (o.a. politie, defensie of justitiële inrichtingen). Tijdens je werk ben je veel in contact met mensen en help je ze hun doelen te bereiken. 

Dit leer je tijdens de sportopleiding mbo 2, 3 en 4

Je verlegt grenzen en je bent nieuwsgierig naar nieuwe sporten en nieuwe ontwikkelingen in de sport. Je leert veel over het menselijk lichaam en hoe het werkt. Je legt mensen graag de regels uit van een sport en leert ze hoe je veilig en gezond moet sporten, uiteraard leer je deze regels. Je bent hulpvaardig en werkt aan een coachende houding. Soms is het lastig als sporters moe zijn en jij ze moet motiveren om door te zetten, maar jij kan dit! 

Open dag sport en bewegen opleidingen

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/handel-economie-en-administratie/business-school

Steward / StewardessAangeboden door: ROC van Amsterdam te Hoofddorp.

Is het jouw droom om steward of stewardess te worden? Ben je avontuurlijk en reislustig aangelegd? En heb je interesse in andere culturen? Dan kies je voor de BOL-opleiding Steward / Stewardess op MBO College Airport in Hoofddorp. Je werkt in een internationale dynamische sector waar het werk altijd doorgaat en geen dag hetzelfde is. Als toekomstige steward of stewardess heb je een servicegerichte instelling, ben je flexibel en sta je stevig in je schoenen. Tijdens de opleiding kom je alles te weten over dienstverlening in de luchtvaart, leer je vreemde talen spreken en ontdek je hoe je iedereen in veiligheid brengt in noodsituaties.


https://www.rocva.nl/mbo-onderwijs/sectoren/luchthaven/steward-stewardess

Tech, game en e-commAangeboden door: Mediacollege Amsterdam te Amsterdam.

E-commerce Designer

Als e-commerce designer ben je verantwoordelijk voor de vormgeving van commerciële webshops en apps. Je leert tijdens de opleiding hoe je producten online kunt verkopen met behulp van vormgeving en ontwikkelt een commerciële en ondernemende houding. Samenwerken met andere specialisten uit het werkveld, zoals developers of art directors, is een belangrijk onderdeel van je werk als e-commerce designer.

 

Software Developer

Fascineren technologie en programmeertalen je? Wil jij websites, games en apps ontwikkelen? Dan is de opleiding Software developer iets voor jou! Als software developer leer je software te ontwerpen en ontwikkelen voor diverse sectoren, zoals startups, gamebedrijven, musea, ziekenhuizen, bedrijfsleven, onderwijs of overheden. Na de opleiding ben je, met jouw unieke programmeerskills, in staat om innovatieve digitale oplossingen te bouwen die aansluiten bij de behoeften vanuit de maatschappij.

 

Game Artist

Teken je graag en ben je gek van games? Dan is de opleiding Game artist misschien iets voor jou. Hier leer je digitale kunst maken op verschillende manieren: 2D, 3D en animatie. Wat je maakt, komt niet alleen in games terecht, maar ook in films, animaties en reclame. De opleiding combineert techniek met creativiteit. Naast tekenen en beeldende vorming ontwerp je in 2D en 3D. Je zult veel moeten oefenen, experimenteren en onderzoeken.

 


www.ma-web.nl

Technicus engineeringAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Wat leer je tijdens de opleiding technicus engineering?

Tijdens de opleiding tot technicus engineer ontwikkel je je technisch, ruimtelijk en wiskundig inzicht. Je krijgt theorie over robotica, elektrotechniek en werktuigbouw. Daarnaast leer je samenwerken in projecten, om te gaan met verantwoordelijkheid. Je denkt logisch na, kan zelfstandig werken en je bent communicatief.

In de opleiding Technicus engineering leer je meer over uitvoerende taken zoals ontwerpen, testen, modificeren en onderhoudswerkzaamheden maar ook coördinerende taken zoals aansturen, leidinggeven, beslissingen nemen, plannen en organiseren. 

Werken in de engineering

Met een technicus engineering opleiding kun je alle kanten op. Het is de manier om je op technisch en commercieel gebied te ontwikkelen tot allround vakman of specialist.

De ontwikkelingen in de techniek gaan hard. Denk bijvoorbeeld aan robotisering en automatisering, zonne-energie of nieuwe manieren van duurzaam produceren. Als technicus word je bij veel dingen betrokken, zo ben je bezig als opzichter, begeleider, werkvoorbereider, tekenaar, onderhoud en calculator. Ook ben je verantwoordelijk voor de financiën van een project en onderhoud je contacten met opdrachtgevers, klanten en andere bedrijven.

Met je diploma heb je alle kans een baan te vinden die direct aansluit bij je opleiding. Je kunt ook verder gaan met een hbo-opleiding, vaak kun je dan een verkort traject volgen.

Vakrichtingen Engineering

Er zijn drie vakrichtingen binnen Technicus engineering: robotica-, elektrotechnisch- en werktuigbouw engineer. In het eerste leerjaar ontwikkel je de basiskennis en vaardigheden die een engineer nodig heeft. Aan het eind van het eerste jaar maak je de keuze voor de opleiding tehnicus engineering robotica-, elektrotechniek - of werktuigbouw.

Liever BBL? Met een geschikte vooropleiding en leerwerkplek kun je de opleiding tot technicus engineering ook in de BBL-variant volgen.


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/techniek/engineering

Toerisme en recreatieAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Toerisme en recreatie

Wat je leert tijdens de opleiding 

Of je nu werkt op de luchthaven, in een hotel of reisbureau, bij jou is de klant altijd koning. Je leert representatief te zijn, je kunt goed omgaan met mensen en vindt het leuk om klanten  te helpen en te informeren. Je geniet van onverwachte situaties en bent goed in het bedenken van oplossingen. Er wordt verwacht dat je goed Nederlands spreekt en verstaanbaar bent in het Engels. Daarnaast is het handig als je ook de basis van andere vreemde talen kent en je verstaanbaar kan maken tegenover de gast. Vanwege het internationale en representatieve karakter van je werk bieden wij als extra talen Spaans en Duits aan. Ook wordt er les in omgangsvormen, EHBO, visagie en basis horeca. Daarnaast verkennen wij het werkveld door lessen op locatie en nodigen we bedrijven bij ons uit op school. 

Werken in de toeristische sector

Na het afronden van de opleiding Toerisme en recreatie ben je communicatief goed ingesteld en maak je graag een praatje met reizigers. Je helpt reizigers op de luchthaven, ontvangt gasten in een hotel of recreatiebedrijf. Jij hebt direct contact met de klant en zorgt dat jouw gasten een goede en veilige vlucht tegemoet gaan. Meestal werk je in de frontoffice, dat betekent dat je bezoekers ontvangt. Dit kan zijn op de luchthaven, bij een evenement of achter de balie van een hotel. Informatie geven, vrijetijdsartikelen, reizen verkopen, klachten afhandelen, het hoort er allemaal bij. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn binnen deze sector laten we je kennis maken met verschillende werkvlakken zowel op locatie als op school. Hierover vertellen we nog meer in het beroepsprofiel leidinggevende travel & hospitality. Kies je voor de richting events? Dan bedenk je zelf de activiteiten voor een vrijetijdsorganisatie. Jouw enthousiasme en activiteiten breng je op een spontane manier over op de gast en zorg je voor een onvergetelijke belevenis.


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/toerisme-en-recreatie

Transport en logistiekAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Opleiding Transport & logistiek

Nederland heeft in de transportwereld, door haar centrale ligging aan zee en de diepgewortelde handelsgeest, een naam hoog te houden. Met een eigen luchtvaartindustrie, havens van wereldformaat en een goede infrastructuur van snelwegen en rivieren. Transport en logistiek zijn van levensbelang voor de Nederlandse economie. Om het goederenvervoer in goede banen te leiden zijn logistieke vakmensen nodig. Logistiek medewerkers die ervoor zorgen dat alles op de juiste tijd en plaats klaarstaat. Vrachtwagenchauffeurs die alle goederen veilig en snel vervoeren, in Nederland en Europa. Kortom, een dynamische wereld: elke dag anders en altijd in beweging!

Dit leer je tijdens de BBL-opleiding Logistiek

Wil je aan de slag gaan in het magazijn? Dan leer je tijdens je opleiding zorgvuldig, georganiseerd en in teamverband werken. Werk je al in een magazijn en wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie? Dan leer je mensen aansturen en het heft in handen te nemen. Lijkt het je leuk om dagelijks met een vrachtwagen op de weg te zitten? Dan moet je wel zelfstandig kunnen werken, want meestal ben je alleen onderweg. 


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/zorg-en-welzijn/dienstverlening

Tweewieler techniekAangeboden door: ROC van Amsterdam te Amsterdam.

Ben je geïnteresseerd in de techniek van (elektrische)fietsen, motorfietsen of scooters? Wil je deze graag onderhouden en repareren? En vind je het leuk om klanten hierover te adviseren? Kies dan een opleiding in de richting Tweewielertechniek.

De tweewielers zie je overal. Steeds meer bedrijven en restaurants maken gebruik van deze vervoersmiddelen voor de bezorgservice. Je kunt aan de slag als tweewielertechnicus/manager in een fietsenzaak of juist bij een groter bedrijf. Maar waar je ook werkt, met een baan in de tweewielertechniek houd je heel Nederland in beweging!


https://www.rocva.nl/mbo-onderwijs/sectoren/mobiliteitstechniek

Uiterlijke verzorgingAangeboden door: Regio College voor Beroepsonderwijs en Educatie Zaanstreek-Waterland te Zaandam.

Ben jij creatief, altijd bezig met uiterlijke verzorging en kun je goed met mensen omgaan?  Bij het Regio College kun je je specialiseren in wat jij het beste kunt. Of je nou kapper, schoonheidsspecialist of visagist wilt worden. Bij opleidingen in de richting Uiterlijke Verzorging krijg je zowel theorie- als praktijklessen. In onze mooie praktijklokalen lijkt het alsof je al echt in een kapperszaak of schoonheidssalon aan het werk bent. 

Dit leer je tijdens de uiterlijke verzorging opleidingen

De twee richtingen binnen deze sector zijn schoonheidsspecialist en kapper. 

Schoonheidsspecialist

Als schoonheidsspecialist leer je hoe je een huidanalyse kunt uitvoeren en hoe je op basis daarvan een behandelplan kunt opstellen. Ook leer je precies en hygiënisch te werken. Je bent altijd bezig met de laatste trends en ontwikkelingen in je beroep. Je stelt een klant helemaal op haar of zijn gemak, leert te adviseren op basis van de behoeften van de klant en blijft altijd vriendelijk en beleefd. Spreekt dit je aan? Dan is een opleiding Schoonheidsspecialist echt iets voor jou!

Kapper

Je leert alle nieuwste kappers technieken op het gebied van knippen, verven, wassen en meer. Je leert te werken met verschillende soorten haar en kapsels. Op basis van wat de klant wil geef jij advies over een kapsel of kleur. Je vindt het leuk om een praatje te maken zodat de klanten zich welkom voelen. Spreekt dit je aan? Dan is een kappersopleiding wat voor jou! Veel kappers starten een eigen bedrijf nadat zij hun kapper diploma hebben behaald. Kun je goed zelfstandig werken en neem je initiatieven, dan is voor jezelf gaan werken misschien iets voor jou. 

Open dag uiterlijke verzorging

Heb je interesse in één van deze opleidingen, maar wil je eerst een kijkje nemen op onze school en vragen stellen aan docenten en studenten? Kom dan naar onze open dag en maak kennis met het Regio College.


https://www.regiocollege.nl/mbo-opleidingen/uiterlijke-verzorging

VeiligheidAangeboden door: ROC van Amsterdam te Amsterdam.

Maak kennis met Veiligheid! Houd je van beweging en actie en is een baan in uniform echt iets voor jou? Dan ben je bij een van onze opleidingen Veiligheid aan het goede adres! Kies je voor een opleiding in de richting Veiligheid aan het ROC van Amsterdam, dan kies je voor de grootste opleider op het gebied van handhaving, beveiliging en Defensie.


https://www.rocva.nl/mbo-onderwijs/sectoren/veiligheid

VliegtuigtechniekAangeboden door: ROC van Amsterdam te Amsterdam.

Sleutelen aan vliegtuigen? Dan zut je hier goed!

Een luchthavengerichte opleiding volg je bij het MBO College Airport in Hoofddorp. Hier zit je in het hart van de internationale luchtvaartwereld. Dit unieke schoolgebouw is helemaal ingericht voor luchthavengericht onderwijs. Zo staat er een complete incheckbalie en twee zogenaamde mock-ups: dat zijn ingebouwde vliegtuigcabines voor cabinetrainingen. Ook vind je hier het grootste klaslokaal van Europa: een vliegtuighangar, waar onze studenten aan echte vliegtuigen sleutelen. 


https://www.rocva.nl/mbo-onderwijs/sectoren/luchthaven